Maritieme wandeling (NL - FR - ENG - DUI)

Oostende staat bol van de unieke evenementen voor jong en oud. De ontwikkeling van de stad gaat aan een razend tempo vooruit. Maar het maritieme karakter blijft fier en trots overeind. Stap mee langs de meest opmerkelijke plekjes van de visserijcultuur, het bruisende havenleven en het uniek vaarkundig erfgoed. Het maritieme karakter dat Oostende kneedt en vormt tot de Stad aan Zee.

Deze wandeling neemt je mee naar verschillende maritieme locaties zoals de Mercator, de Oosteroever, de Visserskaai, het Vissersplein en zoveel meer locaties.

De wandeling is 7,7 km lang. Het wandelplan is gratis op te halen bij Toerisme Oostende vzw, maar je kunt de route hier ook gratis downloaden:

Download de maritieme wandeling

Wandeling Kapitein Panekazak (NL) 

Oostende heeft er een nieuwe stadsgids bij: kapitein Panekazak van de Mercator! Samen met zijn twee scheepsmaten, een boegmossel en een maritieme beterweterschapper, neemt hij je tijdens deze unieke audiotour mee naar de mooiste en interessantste plekjes van de stad.

Duik mee onder in een hoorspel van Het Geluidshuis dat Oostende op een hele nieuwe manier laat zien, maar vooral laat horen! Niemand minder dan Tom Vermeir, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Anemone Valcke en Günther Lesage zijn namelijk de stemmen van de acteurs in deze audiotour.

Kapitein Panekazak is ideaal voor matrozen tussen 8 en 12 jaar. De applicatie kan gedownload worden via de App Store of Google Play.